Udvidet rygundersøgelse

Den udvidede rygundersøgelse er for dig med alvorlige, komplicerede eller langvarige smerter i nakke, brystryg og eller lænd. Smerterne kan være med eller uden udstråling til arme og ben.

Målet med undersøgelsen er at afdække årsagen til dine smerter men samtidigt også at blive klogere på hvilke faktorer der er medvirkende til at vedligeholde smerterne. Sådanne faktorer kan eksempelvis være hvordan du bruger din krop i dagligdagen eller andre faktorer i dit liv, der direkte eller indirekte påvirker smerterne, eksempelvis stress eller andre helbredsmæssige problemstillinger.

Bibi Dige Heiberg
Den udvidede rygundersøgelse foretages af Bibi Dige Heiberg.

Ud fra samtale og grundig fysisk undersøgelsen finder vi frem til hvilke behandlingstilbud der mest sandsynligt vil kunne hjælpe dig i forhold til dine smerter. Vurderingen bygger på mangeårig efteruddannelse og arbejde med diagnosticering og behandling af komplekse ryg og nakke problemer

Har du allerede fået lavet MR-skanning eller røngten undersøgelse vil jeg kunne hjælpe med at kigge billederne igennem og gennemgå dem med dig.

Hvis der i dit tilfælde er behov for videre udredning, eksempelvis MR skanning eller blodprøver, vil der blive udarbejdet en status til din praktiserende læge med specifikke anbefalinger som kan være hjælpsomme i det videre forløb.


“Jeg kom til Bibi fordi jeg skulle have en fysisk udredning. Jeg var totalt stiv i hele kroppen og havde nogle måneder bag mig med kiropraktorbehandling i overmål + rygtræningsprogram, det ene hold efter det andet.

Bibi mødte mig der hvor jeg var og kunne meget hurtigt udlede baggrunden for mine kropslige symptomer. Jeg blev ikke sygeliggjort – tværtimod og jeg fik den indsigt i mig selv og min tilstand så jeg følte mig set og anerkendt. Samtidig fik jeg håbet at der er en vej til at komme ud af det og videre.

Psykisk stress kan virkelig føre noget med sig. Det hænger jo sammen det hele.

 

Jeg kan virkelig anbefale dig at komme forbi Bibi hos Fysiopunkt. Jeg har ikke fortrudt det og det vil du heller ikke 🙂

 

Bedste hilsener fra Gisela Zofia Nielsen, Nyborg”


Undersøgelsen indeholder:

– Indledende samtale, hvor vi kommer nærmere ind på smerternes opståen og andre faktorer.

– Fysisk undersøgelse, med fokus på afklaring af hvad der er galt og hvorfor smerterne varer ved.

– Information og vejledning omkring præcis din smerteproblematik.

– Evt. gennemgang af allerede foretaget MR scanning eller røntgen billeder.

– Vejledning i arbejdsstillinger, holdning, smerteadfærd, øvelser, behandling m.m.

 

Undersøgelsen af en kompliceret og måske langvarig ryglidelse, kræver længere tid. Du skal derfor regne med at undersøgelsen tager op til 1½ time.

Hvis du ønsker det, kan der udarbejdes en skriftlig rapport som tilsendes dig personligt efterfølgende. Dette kan eks. være i forbindelse med forsikring eller lignende.