“Odense Løbeklinik” er oprettet for at vi kan yde den højeste kvalitet, i forhold til løberelaterede skader.

Flere og flere begynder at løbetræne. Det er en god og nem måde at motionere på, men for mange kan det desværre også udvikle sig til skader som f.eks. smerter i foden, løberknæ eller skinnebensbetændelse. For at undgå dette, eller at komme videre hvis du allerede har fået en skade, er det nødvendigt at blive tilset af en specialist på området.

Vi har gennem årene hjulpet mange løbere videre, og har en stor erfaring inden for området.

Fysiopunkt - Fysioterapi & Idrætsklinik. Løbeklinik

 

Ud over den “almindelige” løbeundersøgelse, tilbyder vi nu også en endnu mere dybdegående undersøgelse.

Komplet Løbeanalyse

 

– er en grundig undersøgelse af de forhold der kan medføre en skade eller forringelse af dit løb. Den er beregnet til løberen der bliver ved med at få skader, eller den der ønsker at undgå det, og er mere detaljeret end den almindelige undersøgelse.


“…Jeg må indrømme at jeg ærgrer mig over at jeg ikke har fået lavet sådan en komplet analyse før, for de hurtige tests man får i butikkerne er jo INTET ved siden af denne…”
Glenn Christensen
Læs resten af anmeldelsen…Analysen udføres af specialuddannede fysioterapeuter og kan ikke sammenlignes med de videooptagelser der laves i sportsbutikkerne, i forbindelse med køb af sko. Dér kigges på fodens stilling i landingen, hvilket kun er en mindre del af den påvirkning der sker under løb, og er derfor ikke brugbar til at vurdere fejlbelastning!

Årsagerne til løbeskader, kan findes flere steder i kroppen, også i områder hvor man ellers ikke har gener! Derfor vil du med “Komplet Løbeanalyse” få en grundig undersøgelse, for at finde frem til disse. Analysen varer ca 1½ time.

Analysen består af:

 • Indledende samtale med fysioterapeuten. Du bliver spurgt ind til skadens omfang og opståen, dit løb og andre faktorer der kan have relevans. Denne information er vigtig i forhold til den videre undersøgelse og behandling.
 • Fysioterapeutisk undersøgelse af de biomekaniske forhold der er relevante i forhold til løb.
 • Løbestilsanalyse der filmes med highspeed kameraer fra flere vinkler. Dette gør det muligt at se og analysere fejl i løbestilen, svagheder eller ændret bevægelighed, der ikke vil kunne ses med det blotte øje. Der laves flere forskellige optagelser, både med og uden sko.
 • Jesper Fried Vive
  Jesper Fried Vive står for løbeklinikken

  Gennemgang af undersøgelse og optagelser, for at finde “problemområderne”. Fysioterapeuten analyserer fundene fra undersøgelsen og løbestils analysen. Du får forklaret og vist hvor der evt. er fejl, og hvad du kan gøre ved det.

 • Instruktion: Vi gennemgår hvilke øvelser der vil være relevante at lave, og kommer ind på hvad du kan arbejde med i dit løb. Dette afprøves og tilrettes på løbebåndet.
 • Behandling: Ved behov sammensættes et behandlingsforløb.
 • Slut rapport: Der udarbejdes en rapport, hvor de relevante fund noteres. Der vil desuden beskrives de øvelser du skal lave, samt hvilke ændringer du skal lave i din træning. Du får samtidig en CD med optagelserne udleveret.

 Du bedes medbringe shorts (gerne tights) og dine løbesko. Nyindkøbte sko fra butikken kan evt.afprøves, for at finde ud af om de er de rette, inden de tages i brug udenfor.